Следвайте Гласове в “Черно море е от стратегическо значение не само

...
Следвайте Гласове в “Черно море е от стратегическо значение не само
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Войната не започна през февруари тази година, а през 2014-а

Следвайте " Гласове " в 
“Черно море е от стратегическо значение освен за Турция, Румъния и България, а и за НАТО. От 2014 година засилихме наличието си там и работим с Грузия и Украйна още отпреди войната ”. Това сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, запитан ще има ли алиансът тактика за Черно море. Въпросът бе заложен на полемика в границите на годишния конгрес на Института " Аспен " в Букурещ, проведена преди започващата през днешния ден среща на външните министри на страните от НАТО в румънската столица.

Столтенберг акцентира, че алиансът не е част от спора в Украйна, само че е подготвен да отбрани всяка педя от своята територия и прикани страните членки на организацията да продължат да дават военна и филантропична поддръжка на Украйна колкото време е нужно. 
“Президентът Владимир Путин се проваля в тази брутална военна експанзия. Отговаря с повече грубост. Виждаме вълна след вълна от набези против лечебни заведения, учебни заведения, против цивилни и това е извънредно за Украйна. Това са тежки времена и за останалата част от Европа. Цената, която ние плащаме, е в пари. Цената, която Украйна заплаща, е в кръв. Путин ще заплати още по-висока цена. Не може да има мир, дългогодишен мир, в случай че демокрацията е застрашена. От години се стремим да имаме по-конструктивен разговор с Русия, само че тя бяга от това ”, добави Столтенберг.  
По думите му, когато е почнала войната в Украйна, НАТО не е била сюрпризирана. “Нашето разузнаване имаше индикации какво ще се случи месеци преди този момент. Бяхме готови още през 2014 година. Войната не стартира през февруари тази година, а през 2014 година ”, акцентира генералният секретар на алианса.

На финала той напомни, че Румъния има най-дългата сухопътна граница с Украйна и играе забележителна роля в поддръжката за страната. “В отговор на съветската инвазия НАТО удвои бойните си групи от 4 на 8, в това число една тук, в Румъния, водена от Франция ”, напомни Столтенберг.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
29 Ное 202210129 Ное 202243429 Ное 20228729 Ное 20225829 Ное 202217829 Ное 2022144КоментариZ T.M.29 Ное 2022 11:53ч.
Това плашило най- най-после е осъзнало явни неща, които от дълго време му бяха декларирани от Русия. Колкото до Черно море, в случай че се постанова да има кораби на нето (нато), то би трябвало да се само Румънски, Български и Турски. Единствено може да се направи изключение за " Доналд Дък " (Доналд Кук), само че единствено, в случай че си носят памперси!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 202291419 Ное 202290018 Ное 2022258724 Sep 20223043
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР